Navigation


BLOGG


Ljudabsorbenter i förskolemiljö


Förskola + barn = hög ljudnivå och huvudvärk? Det behöver inte vara så! Barn är underbara men ibland kan ljudnivån stiga uppåt snabbt och skada hörseln. Fortsätter problemen under en längre tid finns det en stor risk att de hänger kvar under hela livet i form av tinnitus, hörselnedsättning och skadlig stress. Undersök var problemen ligger med hjälp av en checklista, och därefter kommer vi in i bilden som en räddande hjälte med ljudabsorbenter i högsta hugg.

www.prevent.se arbetar med att forska kring ljudnivå och hur människan påverkas. De har tagit fram en checklista som kan användas för att fastställa problem i ljudmiljön för att kunna ta fram medel som kan hjälpa till att sänka ljudnivån. Ljudabsorbenter i form av akustikplattor kan sättas upp på väggen för att skapa en bättre arbetsmiljö. Akustikplattorna kan också användas till andra saker, till exempel för att fästa teckningar och andra nödvändigheter på. Dem blir då ett roligt komplement för barnen och skapar samtidigt en behaglig miljö att vistas i.


Du hittar checklistan här Checklista ljudguide.pdf

 

Bengt är vår VD och har det övergripande ansvaret för Skånemontage. Men hur ser en typisk arbetsdag för honom? Vi har tagit ett snack med honom för att få reda på detta och mer...
 

Intervju 2-Bengt

 

Presentera dig själv med tre ord.

- Engagerad, stresstålig, positiv.Vad är din roll på Skånemontage?

- VD, delägare och projektchef.Hur ser en typisk dag ut för dig?

- Administrativa sysslor, löner, fakturering mm. Men också att vara ett bollplank och stöd till arbetsledarna.När har du som roligast på ditt jobb?

- När det är full fart med många projekt igång och gärna uppdrag där vår mångåriga erfarenhet kommer till nytta.Vilket projekt tycker du har varit roligast att vara involverad i?

- Malmö Live för dess storlek och komplexitet men egentligen tycker jag att alla jobb är roliga.Vilka är utmaningarna i din yrkesroll?

- Att inspirera medarbetarna och få alla att dra åt samma håll.Till sist, hur länge har du jobbat på Skånemontage?

- Jag har varit anställd sedan 1990.

 

Nu tycker vi det är dags att du får lära känna oss på Skånemontage lite bättre. Därför har vi intervjuat 4 av våra medarbetare, och först ut är vår arbetsledare Joakim.

 Intervju 1-Joakim


Presentera dig själv med tre ord.

-Lojal, envis och charmig.

 

Vad är din roll på Skånemontage?

-Arbetsledare, Project Manager.

 

Hur ser en typisk dag ut för dig?

-Sköta projekt, träffa kunder och räkna på jobb.

 

När har du som roligast på ditt jobb?

-När man får nya jobb och när nöjda kunder återkommer.

 

Vilket projekt tycker du har varit roligast att vara involverad i?

-De flesta, allt från små till stora projekt.

 

Vilka är utmaningarna i din yrkesroll?

-Att inte stressa upp sig.

 

Tillsist, hur länge har du jobbat på Skånemontage?

-Anställd sedan 2009 men jobbat tillsammans i projekt till och från sedan 1991.

 


Säkra upp med en fulländad ljudmiljö innan ljudmonstret tar över!


Det är lika allvarligt som det låter. “Vad har du gjort i helgen?” är en återkommande fråga till kollegan efter helgens ledighet. Tänk dig när alla kollegor pratar samtidigt i ett öppet kontorslandskap - det kan bli myllrigt och lätt gå upp till en hög ljudnivå. Som tur är finns vi här och hjälper dig på rätt spår!

Claes Möller som är professor vid Audiologiskt forskningscentrum säger att “andra människors röster är den värsta bullerkälla som finns!” och kan därmed påverka arbetsmiljön mer än man kan tro. Dålig akustik och onödiga ljud kan ge upphov till stress, trötthet och koncentrationssvårigheter.

Människan spenderar allt mer tid inomhus och därmed är inomhusmiljön en allt viktigare faktor att ta hänsyn till. För att trivas på arbetsplatsen är det flera delar som ska klaffa. Ljud- och ljusmiljö samt inredningen påverkar arbetsmiljön. Genom att ta hänsyn till detta kan man skapa alla förutsättningar för en god arbetsmiljö. Ljudabsorbenter har främsta fokus att skapa en behaglig ljudnivå, men ska samtidigt smälta in, eller sticka ut, och på så vis vara visuellt tilltalande. För att testa hur hög ljudnivå det är på er arbetsplats kan ni ladda ner bullerappen till er telefon som har tagits fram av arbetsmiljöverket.

Läs mer om bullerappen här:
https://www.av.se/halsa-och-sakerhet/buller/mat-buller-med-din-mobiltelefon/

  

 

 

35yr

 

kontakt oss

Kontakt

Letterbtn

Besök Kontakt
info@skanemontage.se

Verticaldev Phonebtn

Tel: +46 (0)40-188819

Verticaldev Paperbtn

Skånemontage AB
Borrgatan 15
SE-211 24 Malmö